perjantai 18. syyskuuta 2015

Kikherne-porkkanapyörykät


Nämä falafelin tapaiset kasvispyörykät - joista voi toki muotoilla myös pihvejä - maistuvat valkosipulisen tsatsikin tai sweet & sour -chilikastikkeen ja riisin kanssa. Yli jääneet pyörykät ovat herkullisia myös seuraavana päivänä: halkaise kahtia ja paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Teen näitä pyöryköitä usein silloin, kun kaapista sattuu löytymään juuri ne tarvittavat pari porkkanaa, pari kynttä valkosipulia, käyttämättä jäänyt sipulinpuolikas ja juuston jämät. Porkkanan sijaan tai lisäksi pyöryköihin voi varmasti laittaa myös esim. kesäkurpitsaraastetta.

  • 1 tlk (290 g) GoGreen kikherneitä
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni tai 1/2 iso (puna)sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • tuoretta persiljaa
  • 2 tl Provence Mix -yrttiseosta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ripaus jeeraa/juustokuminaa 
  • ripaus suolaa
  • (1/2-1 dl juustoraastetta)
  • (1 rkl oliiviöljyä, tarvittaessa)

Valuta kikherneet ja hienonna ne persiljan kanssa lähes tasaiseksi massaksi sauva- tai tehosekoittimella (sattumia saa toki jäädä). Jos tuntuu kuivalta, lisää joukkoon 1 rkl oliiviöljyä. Hienonna punasipuli. Raasta porkkanat ja valkosipuli hienoksi raasteeksi ja yhdistä ne punasipulin kanssa kikherneisiin. Lisää seesaminsiemenet ja mausteet sekä kananmuna (ja juustoraaste). Sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile sitten uunipellille n. 10-12 pyörykkää.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes pyörykät ovat saaneet pintaansa mukavasti väriä (n. 15-20 minuuttia).

Lisukevaihtoehtoja: basmatiriisi, tsatsiki, chilikastike, keitetyt ja pannulla paistetut punajuurisiivut, keitetty parsa, vihersalaatti pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti