perjantai 18. syyskuuta 2015

Sokerinhimon taltutusta: vadelmainen raakasuklaakakku



Sokerilakko - mikä täydellinen tekosyy kokeilla vihdoin hunajalla makeutettua raakasuklaakakkua! 

Sovimme mieheni kanssa, että valkoinen sokeri on pannassa viikon ajan, sillä irtokarkkeja ja muita sokerisia herkkuja on tullut viime aikoina syötyä ihan liikaa. Tätä vadelmaista raakasuklaakakkua söin kesällä polttareissa ja ihastuin välittömästi. Toiset sanovat, että tätä kakkua ei tumman suklaan tavoin onneksi jaksa syödä yhtä palaa enempää, mutta taidan itse kuulua siihen joukkoon, jolle uppoaisi useampikin... (Voisiko tällä korvata lounaan...?)

Tämän vuoden vadelmat tuli kerättyä pakkaseen viime kuussa, joten niitä pääsin myös hyödyntämään tässä kakussa.

Ohje löytyy Jonna1983-blogista täältä.

Tein tämän kakun 20 cm irtopohjavuokaan ja käytin 2/3 ohjeen raaka-aineista. Pähkinöinä käytin (suolattomia) cashew-pähkinöitä, jotka murskasin muovipussissa kaulimella melko hienoksi; lisäksi laitoin hasselpähkinää, joka sopii ihanasti suklaan kanssa yhteen. Pakastevadelmaa käytin ehkä 2,5 dl. Tuli aika matala, mutta se ei haittaa, sillä kakku on tuhtia tavaraa. Sopivan muheva versio tulee varmasti kun tekee koko ohjeen edestä.

Jos haluaisi hienostella, niin kakun päälle sopisivat hyvin puutarhavadelmat tai hasselpähkinärouhe (rouhe kannattaa lisätä siinä vaiheessa kun kakku menee jääkaappiin kovettumaan). Minulla oli kiire maistelemaan, joten jätin turhat koristelut sikseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti