
Perusarkiruokaa jääkaapista löytyvistä kasviksista. Tavalliseen bataatti-linssisosekeittoon saa vaihtelua savupaprikasta ja etikkaisesta sivuvivahteesta, ja kookoksen sijaan tähän pehmeään keittoon käy mielestäni kaurakerma paremmin.
Tarjoile paahdettujen Vaasan kaurapalojen kanssa, tällä kertaa leivänpäällisinä kalkkunaleikettä ja avokadoa.
Savupaprikasosekeitto
4-6 annosta lautaskoosta riippuen
1 keskikokoinen bataatti
3 keskikokoista porkkanaa
2 perunaa
1-2 suippopaprikaa (tässä käytetty 1 punainen ja 1/2 keltaista)
1/2 Reformi luomu kasvisliemikuutio
1 tlk (290 g) GoGreen punaisia linssejä
2 tl savupaprikajauhetta
Tabasco Chipotle-kastiketta maun mukaan (aika paljon)
1 tl timjamia ja/tai provencale-yrttisekoitusta
1 tl valkosipulijauhetta tai 1 kynsi tuoretta raastettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
2 dl kaurakermaa
suolaa
Kuori ja lohko bataatti, perunat ja porkkanat isohkoiksi kuutioiksi. Keitä puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi, lisää keittämisen loppuvaiheessa myös paprikat siten, että ne ehtivät jonkin verran pehmetä.
Kun kasvikset ovat valmiita, valuta ylimääräistä keitinlientä erilliseen astiaan sen verran, että kattilaan jää sopivaksi katsomasi määrä soseuttamista varten (esim. 5 dl). Lisää huuhdotut linssit sekä mausteet kattilaan, ja soseuta sauvasekoittimella.
Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja tarvittaessa lisää keitinlientä, kunnes keitto on mielestäsi sopivan vahvuista. Kuumenna vielä keitto höyryäväksi. Tarkista suolan määrä.
2 dl kaurakermaa
suolaa
Kuori ja lohko bataatti, perunat ja porkkanat isohkoiksi kuutioiksi. Keitä puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi, lisää keittämisen loppuvaiheessa myös paprikat siten, että ne ehtivät jonkin verran pehmetä.
Kun kasvikset ovat valmiita, valuta ylimääräistä keitinlientä erilliseen astiaan sen verran, että kattilaan jää sopivaksi katsomasi määrä soseuttamista varten (esim. 5 dl). Lisää huuhdotut linssit sekä mausteet kattilaan, ja soseuta sauvasekoittimella.
Lisää lopuksi joukkoon kaurakerma ja tarvittaessa lisää keitinlientä, kunnes keitto on mielestäsi sopivan vahvuista. Kuumenna vielä keitto höyryäväksi. Tarkista suolan määrä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti