perjantai 2. syyskuuta 2016

Arkinen kasvislounas: täytetyt paprikat


Kesän aikana tuli kehiteltyä ja kokeiltua muutama kasvisresepti arjen lounashetkiin. Kaapin perukoilla olevasta soijarouhepussista piti tällä kertaa keksiä pitkästä aikaa jotakin. Samoin sesonkikasvis kesäkurpitsasta. Kuvassa paprikat ennen juustoraastetta ja uunissa käymistä. 


Täytetyt paprikat soijarouheella, mozzarellalla ja kesäkurpitsalla

1 punainen, oranssi tai keltainen paprika
1 dl tumma soijarouhetta
1 pieni sipuli
pala kesäkurpitsaa
muutama siivu mozzarellaa
juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi
1/3 kasvisliemikuutiosta
1 rkl soijakastiketta
paprikajauhetta
oreganoa
(ripaus suolaa)

Keitä soijarouhe kasvisliemessä ohjeen mukaan. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa ja paista kevyesti pannulla hetki. Lisää joukkoon soijarouhe, valkosipuliraaste ja mausteet, lisää suolaa tarvittaessa. Halkaise ja perkaa paprika ja täytä puolikkaat soijarouhetäytteellä ja mozzarellalla. Ripottele päälle juustoraastetta oman maun mukaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes paprikat ovat saaneet väriä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti