torstai 11. helmikuuta 2016

Pannukakkuja (gluteeniton) ja raakapalleroita


Treenipäiviä varten tehdyt raakapatukat saa muunnettua helposti myös juhlavammaksi tarjottavaksi kahvipöytään. Pyörittele pallerot raakakaakaojauhossa juuri ennen tarjoamista. Raakapallerot sisältävät seuraavia aineksia:
  • pussilinen (100 g) cashewpähkinöitä (suolattomia)
  • 16 pehmeää taatelia
  • muutama saksanpähkinä
  • pari ruokalusikkaa mantelirouhetta
  • pari ruokalusikkaa mulperimarjoja
  • 2 tl hunajaa
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 4 tl raakakaakaojauhetta
  • ripaus kanelia
  • ripaus merisuolaa

Ks. aiempi raakapatukoiden ohje täältä.
 
Gluteenittomat pannukakut onnistuivat mainiosti soveltamalla Olivia-lehdessä julkaistua Amerikkalaisten pannukakkujen ohjetta. Vaihdon vehnäjauhojen tilalle gluteenitonta jauhoseosta ja tattaria. Uskon, että tattarin sijaan myös kaurajauho sopisi hyvin. Pannaritaikinasta tuli "venyvää", eli se pysyi hyvin koossa, joten siitä oli helppo paistaa ilmavia, pieniä pyöreitä lettuja myös ilman lettupannua. Suosittelen täytteeksi omenahilloa ja banaanisiivuja tai omenahilloa ja vadelmia. Gluteenittomana nämä kaipasivat mielestäni jotenkin tuhdimpaa ja makeampaa täytettä kuin vehnäversiona. Puolita Olivian ohje, niin saat pannareita kahdelle hengelle sopivan määrän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti