Vuodenvaihteen jälkeen kaapeista löytyi monenmoista ripettä. Juhlapyhiltä jäi leivontasuklaata ja kermaa, ja jauhokaapeissa oli mm. vanhaksi menevää kaakaojauhetta. Aineksia oli juuri sopivasti pienelle satsille gluteenittomia suklaamuffinseja. Joulun jälkeen tässä taloudessa on usein päällä kamala sokerikoukku ja -ähky, joten tavallisen sokerin sijaan käytin ruoko- ja kookossokeria.
Ohje on muunnelma mainion Gluteenitonta leivontaa -blogin ohjeesta. Puolitin ohjeen, eli tästä tulee vain 6 kpl - tuplaa, jos haluat täyden satsin eli 12 muffinsia. Lisäsin tähän myös ripauksen kanelia ja valmistin hieman eri tavalla.
Jos haluat varioida, niin...
- Maidottoman version saat vaihtamalla voin esim. tummansiniseen Keijuun ja maidon/kerman johonkin kasvimaitoon.
- Vegaanista versiota voisi kokeilla korvaamalla kananmunat pienellä määrällä banaania ja soijajogurttia/maitoa?
- Jos joulun jälkeen jäi kaappiin mantelilastuja, pähkinärouhetta tai taateleita, lisää niitä pieni ripaus taikinaan - kokonaiset taatelit tietysti ilman kiviä ja viipaloituna.
- Voit tehdä muffinsit joko tavallisella sokerilla tai kokonaan ilman valkoista sokeria. Voita ja sokeria ei ole välttämätöntä vatkata vatkaimella, vaan taikinan ainekset voi sekoittaa käsin.
Suklaamuffinsit (gluteeniton)
6 kpl
50 g pehmeää voita
1,25 dl kookossokeria ja/tai ruokosokeria
1 kananmuna
2,25 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl maitoa tai kermaa
0,3-0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään käsin tai vatkaimella. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita käsin tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään - muista sihdata kaakaojauhe, ettei tule paakkuja. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon vuorotellen maidon/kerman kanssa.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti