lauantai 29. huhtikuuta 2017
Chipotlella maustettu kana-chorizokeitto
Ohjeen taustalla on Gummeruksen julkaiseman 200 kanaruokaa -kirjasen ohje Caldo verde broilerista. Caldo verde on portugalilainen kaalikeitto. Ohjeessani ei ole omien sovellusten jälkeen enää paljoakaan portugalia tai verdeä jäljellä, joten en tohdi kutsua sitä caldo verde -nimellä. Keitto on varsin tulista ja punaista.
Tänään keittoon tuli eri kasviksia kuin ohjeessa syystä että unohdin ostaa lehtikaalia ja söin jo vahingossa kaapissa olleen parsakaalin. Hups. Onneksi pakkasessa oli pussillinen keittovihanneksia, jossa oli seassa parsaa, kukkakaalia ja sokerihernettä. Muutoin keitto on alla olevan ohjeen mukainen. Tämä on mainio viikonloppukeitto, mutta nopea valmistaa myös arki-iltana. Ohje on jälleen hieman summittainen, joten ainesosia kannattaa itse mitata silmämääräisesti.
Kana-chorizokeitto
(3-4 l kattilaan)
450 g kanafilesuikaleita
n. 1/2 pkt (100-150 g) Pirkka parhaat chorizoa
3-4 perunaa
3-4 porkkanaa
2-3 lehteä lehtikaalia
1/2 parsa- tai/ja kukkakaali
1 tlk Pirkka suuria valkoisia papuja
1 iso punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 kasvisliemikuutio
n. 2 rkl chipotle-kastiketta
2 tl paprikajauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
ripaus chilijauhetta tai tuoretta chiliä
1 tl provencen yrttisekoitusta
2 tl omena- tai valkoviinietikkaa
suolaa
(1 tl juustokuminaa)
(1/3 ruukkua tuoretta basilikaa)
Mittaa kattilaan 1,5 litraa vettä ja laita kuumenemaan. Kuori ja kuutioi chorizo, sipuli ja kasvikset. Leikkaa kaalit oman maun mukaisiksi paloiksi (itse suosin vähän isompia). Ruodi ja suikaloi lehtikaali. Lisää kiehuvaan veteen puolikas kasvisliemikuutio, perunat, porkkanat, kaalit ja lehtikaali. Keitä miedolla lämmöllä.
Paista kanasuikaleet voissa ja oliiviöljyssä mausteiden kanssa (paprikajauheet, raastettu valkosipuli, osa chipotlesta, chili, yrttiseos, suola). Älä paista liian kuivaksi - kana kypsyy vielä keittossakin. Kaada kanat ja chorizokuutiot keittokattilaan kasvisten sekaan. Kuullota sitten punasipulit kevyesti kanoista jääneessä mausteliemessä ja lisää nekin kattilaan. Lisää tarvittaessa vettä. Varo keittämästä kasviksia liian pehmeiksi.
Viimeiseksi lisää joukkoon etikka, loput chipotlesta, basilikanlehdet ja huuhdellut pavut. Tarkista suolan määrä. Tarjoile leivän kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti