Pinterestissä on tullut vastaan ihania pastavuokia ('pasta bake'). Siis juuri sitä, mitä nyt talvella tekee mieli: hiilihydraatteja ja juustoa. Ja juuri niitä ruokia, joista on mahdoton saada edustavaa valokuvaa.
Tein tämän tapaista tonnikalavuokaa opiskeluaikana, mutta tämä on nykypäivän "hienostuneempi" versio. Tonnikalaa tulee syötyä nykyisin ehkä kerran vuodessa, sillä mieluummin käytän muita kaloja, esim. kotimaista silakkaa. Astiana toimii isomummon peruja oleva Pyrexin uunivuoka.
Ohje on valitettavasti nyt vähän summittainen; uuniruokien osalta noudatan yleensä tuntumaa ja silmämääräistä mittaustekniikkaa...
Tonnikala pasta bake
n. 5-6 dl (kuivana) Pirkka gluteenitonta pennepastaa
2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk Pirkka tai GoGreen isoja valkoisia papuja
kolme kourallista baby pinaattia tai vastaava määrä lehtikaalia silputtuna
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1/3 pkt aurajuustoa
1-2 dl juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
(1 prk tomaattipyreetä)
2 rkl balsamicoa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
oliiviöljyä
suolaa
Keitä pasta ohjeen mukaan, mutta varo keittämästä täysin pehmeäksi. Valuta pasta ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä.
Valmista kastike. Valuta tonnikalasta hieman ylimääräistä nestettä pois. Kuullota silputtua sipulia pannulla kevyesti voissa tai oliiviöljyssä. Lisää joukkoon muut ainekset: tonnikalat, raastettu valkosipuli, pinaatti/lehtikaali, ruokakerma, mahdollinen tomaattipyree, ripaus suolaa, balsamico ja yrtit. Keitä kastiketta hetken aikaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kaada pasta uunivuokaan. Lisää joukkoon tonnikalakastike ja valutetut, huuhdotut pavut. Lisää joukkoon juustoraaste ja murusteltu aurajuusto ja kääntele ainekset tasaiseksi. Paista 200-225 -asteisessa uunissa kannen tai folion alla noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti