tiistai 10. toukokuuta 2016

Kesäkurpitsa-halloumipihvit


En ole kummoinen kasvispihvien paistaja, sillä niihin tulee aina jokin valmistusvirhe: joko ne ovat liian löysiä, liian murenevia, hajoavat käännettäessä tai ovat lupaavasta rakenteesta huolimatta sisältä raa'an taikinaisia. Nämä pihvit ovat oma muunnokseni netistä löytyvistä ohjeista (ks. esim. Yhteishyvä). Onnistuivat kerrankin, joten uskallan julkaista reseptin myös täällä!


Kesäkurpitsa-halloumipihvit
n. 8 kpl isoja, ohuita pihvejä

250 g halloumia
350 g kesäkurpitsaa
2 pientä luomukananmunaa
1 tl psylliumia
1/2-1 dl jauhoa (esim. gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa)
1 tl timjamia
1 tl valkosipulijauhetta tai yksi valkosipulinkynsi raastettuna
(ripaus suolaa)
öljyä tai voita paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa raastinraqudan "isolla terällä" ja puristele enimmät nesteet pois. Raasta sitten halloumi myös karkeaksi raasteeksi ja yhdistä raasteet keskenään.

Turvota psyllium noin 0,75 dl:ssa vettä. Lisää raasteen joukkoon turvonnut psyllium, jonkin verran (vehnätärkkelys)jauhoa, kananmunat ja mausteet. Varo ylisuolaamasta, sillä halloumista tulee jo itsessään paljon suolaa! Tee kuumalle pannulle ohut pieni testipihvi tarkistaaksesi taikinan rakenne. Lisää jauhoja tarvittaessa.

Muotoile pannulle ohuita pihvejä ja paista muutama minuutti per puoli.

Tarjoa esim. tsatsikin, riisin ja kvinoasalaatin kanssa. Kuvassa näkyvä kvinoasalaatti sisälsi keitetyn kvinoan lisäksi kirsikkatomaattia, keltaista ja punaista paprikaa, rucolaa, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, limen mehua ja tilkan omenaviinietikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti