tiistai 5. tammikuuta 2016
Suklaiset raakapatukat
Jouluna tuli syötyä sokeripitoisia herkkuja niin paljon, että päätimme jälleen pitää viikon tai pari sokeripaastoa. Liikuntasuoritusten jälkeen - ja joskus teekupposen kaveriksi - kaipailen kuitenkin jotakin energiapitoista ja makeaa eikä aina jaksa syödä banaania. Tähän tarkoitukseen soveltuvat erinomaisesti nämä raakapatukat. Soveltamisvaihtoehtoja on monia; tällä kertaa minulla sattui olemaan myös saksanpähkinöitä ja mulperimarjoja, joten lisäsin niitäkin mukaan. Tämä onnistuu ihan taateli-cashew-kookosöljy-kaakao -kombinaatiollakin. Cashewin voi korvata myös muilla pähkinöillä tai mantelilla.
Cashewit saa hienoksi myös murentamalla ne kaulimella muovipussin sisässä, mutta taateleiden vuoksi olen käyttänyt blenderiä. Tälle annokselle sopivia astioita ovat olleet 13 x 22 cm leipävuoka (uunivuoka) ja saman kokoinen Tupperwaren kannellinen leikkelerasia. Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi, niin massa on helpompi nostaa jähmetyttyään ja leikata sopiviksi paloiksi.
Suklaiset raakapatukat (7-8 kpl)
15-18 taatelia, esim. Rainbow pehmeät taatelit
100 g cashewpähkinöitä
kourallinen (n. 8 kpl) saksanpähkinöitä
muutama mulperimarja
2 rkl raakakaakaojauhetta
0,5 dl kookosöljyä
(2 tl juoksevaa hunajaa)
Sekoita keskenään kookosöljy, raakakaakaojauhe ja hunaja. Hienonna taatelit, pähkinät ja mulperit blenderissä. Lisää joukkoon kaakao-kookosöljy ja sekoittele lusikalla. Kaavi massa blenderin kannusta toiseen astiaan ja sekoita vielä kunnolla tasaiseksi. Levitä massa suorakulmaiseen astiaan ja laita vähintään tunniksi jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa kovettuneesta levystä haluamasi kokoisia paloja. Säilytä jääkaapissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti