Tämä on samalla sekä suolainen että makea salaatti, jota tulee aika harvoin tehtyä - ja joka poikkeaa melko proteiinipitoisista arkilounaistamme - mutta jota erityisesti syksyllä ja talvella tekee mieli. Tätä voi varioida loputtomasti käyttämällä vihersalaatin pohjana erilaisia salaattilajikkeita, yrttejä, ituja, villiyrttejä, tai lisäämällä joukkoon erilaisia pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kuivattuja karpaloita. Soveltuu kivasti myös illanistujaisten tai pikkujoulujen tarjoamiseksi.
- 1 reilu pussi salaattia (esim. salanova tai tammenlehtisalaatti)
- kourallinen basilikanlehtiä
- 1 keskikokoinen oranssi paprika
- cantaloupe-, piel de sapo- tai hunajamelonia
- tummia rypäleitä
- aurajuustoa
- parmankinkkua
- cashew-pähkinöitä tai manteleita
- oliiviöljyä tai sitruunarypsiöljyä
Ensimmäisessä kuvassa olen yrittänyt rullata kinkut nätisti ja asetella ne salaatin päälle, mutta toisesta kuvasta näkee, että mieshenkilön harrastama luovempi ratkaisu on kyllä esteettisempi... Joten suosittelen heittämään vaan kaiken lautaselle!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti