sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Lauantailounas: Parmankinkku-aurajuustosalaatti


Tämä on samalla sekä suolainen että makea salaatti, jota tulee aika harvoin tehtyä - ja joka poikkeaa melko proteiinipitoisista arkilounaistamme - mutta jota erityisesti syksyllä ja talvella tekee mieli. Tätä voi varioida loputtomasti käyttämällä vihersalaatin pohjana erilaisia salaattilajikkeita, yrttejä, ituja, villiyrttejä, tai lisäämällä joukkoon erilaisia pähkinöitä, siemeniä tai vaikka kuivattuja karpaloita. Soveltuu kivasti myös illanistujaisten tai pikkujoulujen tarjoamiseksi.

  • 1 reilu pussi salaattia (esim. salanova tai tammenlehtisalaatti)
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 1 keskikokoinen oranssi paprika
  • cantaloupe-, piel de sapo- tai hunajamelonia
  • tummia rypäleitä
  • aurajuustoa
  • parmankinkkua
  • cashew-pähkinöitä tai manteleita
  • oliiviöljyä tai sitruunarypsiöljyä
Muutama vinkki: jätä melonit ja salaatinlehdet melko suuriksi, tätä salaattia ei tarvitse silputa hienoksi. Basilikaa voi sekä repiä joukkoon että lisätä lopuksi lautaselle muutama lehti kokonaisena. Heitin sekaan suolattuja cashew-pähkinöitä, mutta kinkun ja aurajuuston kanssa suolan määrä oli hieman liikaa ainakin omaan makuuni, joten suosittelen suolattomia pähkinöitä. Jos koko kulhollista ei tule syötyä kerralla ja salaatin joukkoon muussaantunut aurajuusto ei herätä seuraavana päivänä ruokahaluja, kannattaa aurajuusto murustella erilliseen kuppiin.

Ensimmäisessä kuvassa olen yrittänyt rullata kinkut nätisti ja asetella ne salaatin päälle, mutta toisesta kuvasta näkee, että mieshenkilön harrastama luovempi ratkaisu on kyllä esteettisempi... Joten suosittelen heittämään vaan kaiken lautaselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti